Natuursteen blad uit Composiet op Natuursteenbladen.nl

Met het kiezen van een composiet blad kiest u voor natuur en kleur !!

Een composieten keukenblad is puur natuur met een kleur. Composietsteen bestaat overwegend uit kwarts, hetzelfde natuurlijke materiaal dat ook in graniet zit. Daardoor is het ook hard en heeft het net zo’n natuurlijke uitstraling.

Maar anders dan bij graniet is composietsteen niet puur natuur. Aan de mineralen worden namelijk bindhars en pigmenten toegevoegd. Maar deze toevoeging geeft juist het voordeel aan composietsteen. 

Precies deze combinatie van puur natuur en toevoegingen zorgen ervoor dat het composieten blad niet poreus is en de pigment toevoegingen kleuren de bladen in een scala van tinten. Het robuuste composietmateriaal is net zoals natuursteen onverwoestbaar, maar even bijzonder expressief.

Composiet aanrechtbladen zijn door de hiervoor genoemde samenstelling oersterk. Doordat alle materialen waaruit composiet bestaat ( graniet- en kwartsstukken) onder zeer hoge druk worden samengeperst, hebben composietbladen een erg dichte oppervlaktestuctuur, waardoor het oppervlakte niet zomaar water of vocht doorlaat.

Bekijk de productinformatie van composiet en ontdek hoe het gewonnen wordt en op welke wijze het verwerkt wordt tot werkbladen.

composiet blad sfeer

 

Praktische informatie composiet

Materiaal composiet bladen

Een keukenblad van composiet weerspiegelt de natuurlijke rijkdom van kwarts. De schitterende kristalachtige uitstraling wordt extra geaccentueerd door de manier waarop het materiaal bewerkt is. Een juweel in uw keuken waar u jarenlang van kunt genieten.

Composiet is een hygiënisch kwartsoppervlak met tal van toepassings-mogelijkheden, waaronder keukenbladen. kwarts is één van de hardste en mooiste natuurlijke materialen die er op aarde te vinden zijn. Met als basis deze natuursteen worden antibacteriële keukenbladen vervaardigd. Een van de bekendste producenten is Silestone, Made by Cosentino.

Keuken met silestone composiet Blanco Zeus

Een keukenblad uit composiet combineert de eigenschappen van natuursteen met de innovatieve kenmerken van een avant-garde design. De natuurlijke schoonheid hiervan laat een waaier van toepassingen toe, van het mooiste keukenwerkblad tot het meest innovatieve commercieel projectblad.

De samenvoeging van kunststof en mineralen (natuursteen korrels) wordt composiet genoemd. De verschillende verhoudingen tussen de materialen geven andere kwaliteiten. Het meest komen kwartscomposiet, harsgebonden steenkorrels en zogenaamde volkunststof composiet voor.

Eigenschappen composiet:

  • Natuurlijke uitstraling.
  • 100 % watervast, zodat het blad niet meer geïmpregneerd hoeft te worden.
  • duurzaam
  • krasbestendiger dan veel andere bladen.
  • homogeen, dus hygiënisch, omdat voedselresten zich niet in de poriën kunnen ophopen.
  • hittebestendig.
  • gekleurd in vele graniettinten maar ook in vele andere kleurvarianten.
  • onderhoudsarm.
  • zeer gemakkelijk in gebruik.

Evenals bij natuursteen kunnen de oppervlakten van composiet incidenteel kleine putjes of concentraties van mineralen of pigmenten vertonen. Dit is inherent aan het materiaal en heeft geen nadelige invloed op de eigenschap of duurzaamheid van het materiaal.

Bij bladen in een Stellar uitvoering wordt dit enigszins meer geaccentueerd, als gevolg van de spiegelstukjes die worden toegevoegd om een mooie schittering te verkrijgen.

Gezoete / Leather uitvoeringen zijn weer gevoeliger voor vlekken en vallen spatten en vingerafdrukken sneller op.

Door omgevingskleuren en lichtinval kan bij matte uitvoeringen het voorkomen, dat vooral de donkere (zwarte) bladen niet egaal van tint zijn. Bij de lichte en meer gemeleerde tinten valt dit veel minder op.

Een bijkomend voordeel van de hardheid van de oppervlakte is dat schadelijke stoffen weinig kans hebben om in het composietblad door te dringen, waardoor deze bladen ook qua hygiëne tot de top behoren.

Werkbladen van Composiet met materiaal van Silestone

Garantie op composiet bladen:

Op een composieten blad krijgt u bij de meeste aanbieders standaard 5 jaar garantie.

 

Composiet bladafwerkingen

Composiet gepolijst
Polijsten is het super gladmaken van de composiet oppervlakte, zodat er uiteindelijk een rijke diepe glans op komt. Dit gebeurt in meerdere stappen van grof schuren naar heel fijn schuren (polijsten).

Composiet gezoet
Zoeten is het zover glad maken van het composiet, dat deze nog net geen glans krijgt. Hierdoor krijgt het zijn unieke matte uitstraling. Deze materialen hebben hierdoor wel een opener oppervlak waardoor vuil en vocht sneller in het materiaal kunnen trekken.

Composiet gebrand
Bij gebrand composiet ondergaat het oppervlak een warmte behandeling van circa 1300 graden Celsius. Hierdoor is het oppervlak relatief ruw en open van structuur waardoor vuil en vocht sneller in het materiaal kunnen trekken.

Afgebeelde decoren geven slechts een idee van de echte kleur- en decornuances,maar zijn niet natuurgetrouw. De aangeboden stalen zijn slechts een staalname maar geven geen overzicht van al de verschillende nuances binnen het design

 

copyright Nationaleinterieurbank.nl 2004-2016

Vloerboer.nl  | Nationaleinterieurbank.nl |
Natuursteenbladen
Natuursteenbladen
natuurstenbladen
Adverteren op deze pagina?