Een natuursteen blad uit Graniet op Natuursteenbladen.nl

Met een blad uit graniet kiest u voor puur natuur!!

Een granieten keukenblad is puur natuur. Precies zoals het steen wordt gedolven, wordt het ook gebruikt voor het blad; geen bestanddeel wordt er nog uitgehaald of aan toegevoegd. Dit robuuste materiaal is niet alleen onverwoestbaar, maar ook bijzonder expressief.

In een granieten keukenblad kunnen steeds weer andere patronen worden ontdekt en zijn tint past zich iedere keer aan de lichtinval en de inrichting van de keuken aan. En omdat geen enkele granietsoort hetzelfde is en zelfs binnen een en dezelfde groeve de kleur en structuur van het steen nog variëren, is ieder granieten keukenblad uniek.

Granieten keuken- en werkbladen zijn tegenwoordig een betaalbare luxe

Binnen de keukenbranche zijn de verschillende soorten granietuitvoeringen ingedeeld in een prijsgroep van 0 tot en met 3. De prijs van een granieten keukenblad hangt af van de mate waarin graniet voorhanden is in relatie met de vraag wereldwijd, de kosten van het winnen en de hoeveelheid bruikbaar materiaal. De belangrijkste reden voor de prijsdaling van natuursteen zijn efficiëntere machines en werkmethoden die ervoor hebben gezorgd, dat de winning en bewerking van natuursteen goedkoper is geworden.

Praktische informatie graniet

Blok graniet gewonnen in steengroeve

Graniet, herkomst en bewerking van graniet:

Graniet is een delfstof die diep in de aardlaag ontstaat door stolling van vloeibare mineralen, waaronder kwarts. In de loop van miljoenen jaren wordt het door natuurlijke krachten nar boven gestuwd. Daar waar het door erosie is blootgelegd, wordt het gedolven: in de groeven van Brazilië, Zuid Afrika, China, India, Scandinavië en de landen rondom de Middellandse Zee.

De uitgehakte blokken graniet ( zie foto hierboven) worden rechtstreeks naar de steenhouwerij gebracht, waar er centimeters dikke platen worden gemaakt.

gezaagde granietplaten uit gedolven blokken

Deze ruwe platen worden vervolgens geslepen en gepolijst, gezoet of gebrand, waardoor ze een meer of minder glanzende of antiekachtige uitstraling krijgen, die na plaatsing van het blad uw keuken een luxe aanzien geeft.

Hierbij zijn drie varianten:

Gepolijst graniet (hoogglans)

Gepolijst graniet is spiegelend, vlekbestendig, krasbestendig en kleurvast. Een gepolijst graniet blad wordt geslepen met maar liefst zeven verschillende slijpstenen.

Gezoet graniet (zogenoemde eiglans)

Gezoet graniet is een zijde-matte en wat poreuze uitvoering van graniet welke wel meer onderhoud vergt zoals vaker impregneren om vlekken te voorkomen, tenzij u van een doorleefd uiterlijk houdt. Vier schijven zijn hier gebruikt om het materiaal te polijsten.

Gebrand antiek (antiek)

Gebrand graniet of Anticato wordt extreem verhit en vervolgens snel afgekoeld. Hierdoor knapt de toplaag los en ontstaan er onregelmatige putjes in het materiaal. Staalborstels halen de losse delen eraf. Dit geeft een antieke look met een anti-slip effect maar maakt het graniet ook wat zwakker.

Natuursteen bladen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes.

Polijstmachine natuursteenbladen

Eigenschappen:

Het zoeten geeft granieten bladen een zogenaamde “eiglans”, waardoor ze een authentieke uitstraling krijgen. Door het zoeten blijft echter de structuur meer open en worden de kleuren en structuren ook minder benadrukt dan door het polijsten. Voor antieke bladen geldt iets soortgelijks.

Bladen in de gezoete en antieke varianten hebben een groter vochtopnemend vermogen dan de gepolijste bladen, waardoor de kans op vlekken ook groter is. Let op: (Vlekken vallen niet onder de garantie bij deze bladen).

Onderhoud van uw graniet werkblad:

Dagelijks afnemen met allesreiniger en nadrogen is doorgaans genoeg. Voor sterkere vervuiling kunt u bijvoorbeeld rode glassex gebruiken. Omdat graniet niet waterdicht is zult u het blad nog regelmatig moeten impregneren. Van ons ontvangt u standaard bij aflevering een onderhoudsmiddel. Met dit middel is het blad dan al eens behandeld.

Garantie:

Bij de meeste aanbieders krijgt u op een granieten blad standaard 5 jaar garantie, echter op de bladen met een oppervlaktestructuur gezoet of satinado vallen vlekken buiten garantie.

De winning van graniet

de winning van graniet

graniet groeve

graniet groeve

Afgebeelde decoren geven slechts een idee van de echte kleur- en decornuances,maar zijn niet natuurgetrouw. De aangeboden stalen zijn slechts een staalname maar geven geen overzicht van al de verschillende nuances binnen het design

 

 

copyright Nationaleinterieurbank.nl 2004-2016

Vloerboer.nl  | Nationaleinterieurbank.nl |
Natuursteenbladen
Natuursteenbladen
natuurstenbladen
Adverteren op deze pagina?